După cum se ştie, anul acesta este unul preolimpic, iar gimnastica feminină din ţara noastră se află pe drumul dificil de reintrare în elita acestui sport care a dat atâtea legende ale sportului românesc. Sezonul competiţional a programat în săptămâna precedentă două concursuri la care au participat atât componente ale Lotului Naţional aflat în pregătire la Deva, cât şi gimnastele junioare din cadrul proiectului „Ţară, ţară, vrem campioane!”.
Astfel, la etapa de Cupă Mondială Challenge la Gimnastică Artistică de la Koper (Slovenia) au mers sportive de la lot, însoţite de antrenorii Florin Cotuţiu şi Adela Popa. Ana Maria Puiu a obţinut singura medalie a delegaţiei noastre, argintul în finala de la sol, fiind devansată de elveţianca Ilaria Kaeslin. În imediata apropiere a podiumului s-au clasat colegele ei Iulia Berar – locul patru la bârnă şi Maria Pană – locul patru la sol. Ana Maria Puiu s-a mai calificat şi în finala de la paralele, unde a terminat a opta.
La Trnava (Slovacia) s-a desfăşurat GymFestival, unde România a participat la categoriile de vârstă 2004 – 2005 şi 2006 – 2007, fiind reprezentată de junioarele de la „Ţară, ţară, vrem campioane!”. Ana Bărbosu şi Amalia Puflea au câştigat concursul pe echipe la categoria 2006 – 2007 sub titulatura de România A, pe locul al doilea clasându-se România B, cu Ana Turcu şi Miruna Cazan în componenţă. Clasamentul la individual compus a respectat ordinea de la echipe: Ana Bărbosu a terminat pe primul loc, Amalia Puflea pe locul 2, Miruna Cazan pe 5 şi Ana Turcu pe 6. Foarte aproape de o medalie a fost Mara Ceplinschi la categoria de vârstă 2004 – 2005, ea clasându-se pe locul al patrulea la individual compus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here