Acum doi ani relatam în Glasul Hunedoarei despre dificultatea cu care a pornit la drum cea mai nouă secţie de la Liceul cu Program Sportiv (pe atunci Colegiul Naţional) Cetate Deva, cea de kaiac. Însă iniţiativa şi entuziasmul unui om mai mult decât pasionat de acest sport, profesorul Alexandru Mureşan, au capacitat încet-încet atât copii atraşi către această ramură sportivă – în care un Vasile Dâba sau un Ion Bârlădeanu au scris istorie pentru România – cât şi (mai ales) sprijin logistic şi financiar pentru a-şi putea desfăşura activitatea.

De atunci încoace lucrurile s-au aşezat pe un făgaş mai lin pentru kaiaciştii din Deva. Au venit primele participări la concursuri, au venit şi primele medalii, iar în momentul de faţă elevii lui Alexandru Mureşan se numără printre protagoniştii oricărei competiţii nautice din ţară. În luna aprilie a acestui an ei au participat la Timişoara la regatele Cupa Clubului Sportiv Şcolar nr. 1 şi Memorialul Zeno Lache, iar în această lună au concurat la Regata Porţile de Fier organizată în mod tradiţional la Orşova.

11 titluri în regata de la Orşova

Lotul alcătuit din Nadia Haidar Larisa Răileanu, Sara Trif, Mihai Saicean, Alexandru Miheţ, Alexandru Ioan Mureşan (fiul antrenorului), Bogdan Oprean şi Andrei Negruţ a revenit de la Regata Porţile de Fier cu un bilanţ de 27 de medalii obţinute. Dintre acestea 11 au fost de aur, şase de argint şi zece de bronz, iar LPS Cetate Deva a terminat pe primul loc în clasamentul cluburilor, obţinând cele mai multe puncte. Performanţa este cu atât mai notabilă cu cât la această competiţie au participat centre de mare tradiţie în acest sport, pe lângă gazdele din Orşova mai participând cluburi din Arad, Timişoara, Piteşti, Alexandria, Bucureşti (Dinamo) şi din Republica Moldova.
Calendarul competiţional din sezonul 2019 mai cuprinde pentru kaiaciştii din Deva, în perioada imediat următoare, Cupa Clubului Sportiv Nautic Hunedoara, care se va desfăşura ca de obicei pe lacul Cinciş, datele de desfăşurare fiind 28 – 30 iunie. Urmează între 13 şi 17 august Campionatele Naţionale, care se vor desfăşura pe lacul Bascov lângă Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here