Stadionul Jiul din Petroşani a fost sâmbătă, în premieră, gazda finalei Cupei României – faza judeţeană din acest an. Adversare în acest ultim act al competiţiei au fost Inter Petrila şi Aurul Brad, două dintre protagonistele ligii a patra de campionat în ediţia 2018 – 2019, în care Inter a terminat pe locul 2, iar Aurul pe 4.

Câştig de cauză a avut în cele din urmă vicecampioana judeţeană, care s-a impus cu scorul de 2 – 0. Golurile învingătorilor au fost marcate de Marian Filip în min. 14 şi Daniel Zavracu în min. 55. Partida a fost condusă la centru de Andrei Nagy din Aiud, conducerea AJF Hunedoara dorind să asigure un arbitraj cât mai imparţial şi ferit de orice suspiciune. Iată mai jos şi formaţiile aliniate de cele două finaliste:
Inter (antrenor Adrian Cîmpean): Chiciu, Tăian, Horvath (min. 90+2 Petrariu), Sîrb, Zavracu (min. 82 Diaconu), Dobre, Cîmpean (min. 90+3, Agapi), Matei, Iordache, Filip, Bocu (min. 73 Badea). Antrenor Adrian Cîmpean.
Aurul (antrenor Mihai Leaha): Ilea, Iga (min. 46 Sora), Şoit, R. Filipaş, Vaganu (min. 65 Paşca), Leucian, Vajda, Vîrtan, Lup (min.78 Mihăesc), Vordea (min. 46 I. Filipaş), Miclean.

Şi copiii au avut finalele lor

Aşa cum v-am informat în Glasul Hunedoarei, finala Cupei României nu a fost singura jucată la sfârşitul săptămânii trecute pe stadionul Jiul. Înaintea acesteia aici s-a mai disputat ultimul act din alte două competiţii destinate copiilor, organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.
În deschidere s-a disputat finala primei ediţii a competiţiei „Din cartier pe stadion”, în care s-au întâlnit copiii din clasele V – VIII de la Colegiul Mihai Eminescu Petroşani şi Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi Petrila. Învingători au fost petroşănenii de la Mihai Eminescu, care i-au depăşit pe colegii lor petrileni de la Constantin Brâncuşi cu 5 – 1.
A urmat „Transformă uliţa în stadion”, competiţie destinată copiilor din mediul rural, ajunsă anul acesta la cea de a doua ediţie. În finală s-au întâlnit Şcoala Gimnazială Băiţa şi Şcoala Gimnazială Dobra. Au câştigat cei din Dobra, care s-au impus în faţa celor din Băiţa cu 6 – 5 după executarea loviturilor de departajare, la finalul timpului regulamentar de joc scorul fiind egal, 1 – 1.
Mai menţionăm că în pauza finalei Cupei României a seniorilor au fost premiaţi copiii de la Şcoala de Fotbal Damian Militaru, care au participat anul acesta la Interliga Naţională de Fotbal.

Barajul de promovare în Liga 3, punctul terminus al sezonului

Sezonul fotbalistic nu s-a încheiat însă în judeţ. În 15 şi 22 iunie campioana Ligii a patra Hunedoara, Retezatul Haţeg, va înfrunta în barajul de promovare în Liga a treia campioana judeţului Arad, Progresul Pecica. Retezatul va juca primul meci în deplasare la Pecica, urmând ca peste o săptămână să dispute returul pe teren propriu.
„Pe Progresul Pecica i-am urmărit şi pe viu, am văzute şi cinci – şase meciuri ale lor pe youtube. Le ştiu practic primul 14, nu primul 11, şi sistemul de joc. Este o echipă solidă, bine antrenată de Stupar, cu talie pe zona centrală, în plus aş zice că au un randament mai ridicat ca grup decât suma valorii jucătorilor. Mergem să ne apărăm şansele corect, exact aşa cum am făcut-o şi în campionat, unde ne-am jucat şansele la victorie în orice meci, indiferent că s-a auzit că vor să promoveze unul sau altul dintre adversarii noştri, Vulcanul sau Petrila. Asta ne-am propus între noi la vestiar, să ne jucăm şansele corect. Ne dorim cu toţi să promovăm, preşedinte, sponsor, antrenor, jucători, avem şi motivaţie financiară, o primă pentru calificare. Şansele sunt 50 – 50 la sută, Pecica e o echipă bună, dar nu e UTA sau Voinţa Sibiu, echipe întâlnite în barajele anterioare, care erau formaţii concepute să meargă mai departe, au şi ajuns imediat în B. Cu această construcţie a echipei pe care am reuşit-o în vară se poate ajunge în Liga 3, dacă nu anul acesta atunci în viitorul apropiat”, a declarat înaintea dublei manşe de baraj Flaviu Itul, antrenorul echipei din Haţeg. El a fost completat de Dacian Grozoni, preşedintele clubului Retezatul: „Noi ne jucăm şansa noastră, deşi recunoaştem că prima şansă e la ei. Aradul e mai bine dezvoltat fotbalistic, şi nu numai, decât judeţul nostru, la noi în judeţ nu se prea investeşte în fotbal. Sperăm însă la Liga a treia, dacă tot am ajuns aici. Jucătorii trebuie să joace în primul rând pentru ei, sunt motivaţi inclusiv financiar.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here