Municipiul Lupeni a fost transformat într-un mare șantier, aproape în toate zonele derulându-se programe de interes ediitar. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, spune că: ”Cel mai important este să reușim să accesăm fonduri, fie guveramentale, fie europene, pentru că din bugetul primăriei nu reușim să facem mare lucru”.

Sunt proiecte mai mari sau mai mici, dar toate de interes pentru cetățenii urbei. Se lucrează la amenajarea unor alei pietonale pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, în zona Cinematografului și zona Nivelt. În plus, pentru modernnizarea bulevardului, primaria a obținut aproape 7 milioane de lei, fonduri europene.

Lucian Resmeriță, primarul Lupeniului: ”Încercăm să atingem toate obiectivele pe care ni le-am propus la începutul anului, încercăm să avem grijă de cultură, de oamenii vârstnici de absolut tot. Practic, încercăm să facem în așa fel încât să dezvoltăm municipiul Lupei. Avem foarte multe lucrări în cea mai mare parte a orașului. În acest momet lucrăm la capela din Bărbăteni, în așa fel încât să îmbunătățim condițiile de acolo, lucrăm la strada din Bărbăteni, care o să fie asfaltată anul acesta, avem rigole pe ambele sensuri de mers și vom face astfel încât luna aceasta să turnăm covorul asfaltic. În zona Nivelt lurăm la amenajarea unui amfiteatru, care dorim să fie o zonă de relaxare a oamenilor. De asemenea, în fața Cinematografului înlocuim total scările. Îmi doresc ca această zonă să fie mult mai mult valorificată. Pe drumul principal, pe DN 66A, avem o lucraree foarte importantă, foarte amplă, respectiv realizarea unui sens giratoriu la care se lucrează de aproximativ o lună. Am reușit, de asemenea, să turnăm covor asfaltic de la TESMA până în zona primăriei”.

Primarul Lupeniului spune că este foarte improtantă atragerea fondrilor europene sau guvernamentale și asta din cauză că bugetul local este neîndestulător pentru toate obiectivele propuse.

Carmen COSMAN – PREDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here